}
Selamat Datang Ke Blog Saya! Dah masuk tu, follow je la, ok? XD

♥Recent Posts♥

Sunday, 15 January 2012

Resepi : Tiramisu

Cara Membuat Tiramisu:

Bahan-bahan ( 6-8 orang )
·         2 bungkus biskut tiramisu/sponge fingers/boudoir
·         250g cream cheese
·         250g whipping cream
·         150g gula (boleh kurang atau tambah ikut suka manis)
·         satu cawan bancuhan air nescafe (tanpa gula)
·         serbok kok/cokolat utk hiasan
Cara-cara
1.    
 -satukan cream cheese+whipping cream+gula dan pukul hingga kembang
2.    
 -Celupkan biskut ke dalam bancuhan nescafe dan susun dalam bekas sederhana besar
3.    
 -Setelah itu letakkan satu lapisan bancuhan yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses ini sehingga menjadi tiga lapisan. (gambar di atas cuma 2 lapisan je tau tu...)
4.    
 -Bila semua bancuhan telah habis dan bahagian atas disapu rata, bolehlah ditutup dan disimpan dalam peti ais. Hias kan dengan taburan koko/cokolat di atasnya ikut suka.

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

0 000 bagi wahida coklat:

Post a Comment

-Hai, bloggers!
-Sila tinggalkan komen anda..
-Jangan lupa follow!

♥Jum Melukis♥

Copyright@Semua Entry Kat Atas Ni Hak Milik NurulWahida