}
Selamat Datang Ke Blog Saya! Dah masuk tu, follow je la, ok? XD

♥Recent Posts♥

Tuesday, 8 January 2013

I'm BACK!!


hoho.. dh lame kan x update! i'm back!

nape x update??

- sebab aritu kan perikse,, dh x maen dah..
- dah abis perikse,, dh tahu keputusan UPSR,, kite pindah.. * kite plak *
- waktu pindah,, x sambung lg it sbb sibuk kemas rumah
- dah habes,, sambung..
- pastu,, nk bkk,, lupe p/s..
- dh cube byk kali,, akhirnya.. dah boleh..

AHA! Kite x bgtau lagi kan,, kite dpt brape??

ALHAMDULILLAH.. kite dpt 5A.. Dah buat permohonan SBP.. tetapi gagal.. MRSM pun dh buat tpi keputusannya belum kluar lagi.. Rayuan SBP pun dah buat.. Tpi,, same seperti mara.. belum keluar lagi..

Nanti korang doakan lar wahida dpt masuk SBP.. Dpat pahala tau!!

^_^

Emmm,,, ok.. skunk ni wahida blaja kat SMK Batu 4.. Kawan2 ade laa.. Antaranye ialah.. Fathini, Bella, Azila, Shazlin, Sorfina, Qistina, Liyana, Hanis, Nasuha n bdk CINA.. CINA??

Yess.. ade org cina..

Nama2 diorang :-

Lim Yi Xuan
Choong Chiau Yee
Gina Liew Jina
Careven Lau
Swee Yi

* x tau la betul ke dak ejaan dye *

skunk ni,, kawan2 wahida n bdk2 cina tu panggil wahida.. ' WIDA ' ?? Sekali-sekalaje diorang panggil WAHIDA.. Wida?? Hmmm...

And.. kawan wahida,, sahira dan dalili dpt SBP..

sahira dpt SERATAS..
dalili dpt Sekolah Seri Puteri * pandai , kan?? *

yg lain2:

maryam dpt SMAP Labu
amira dapat SM Sains Tapah
mirza dpt Maahad

n yg laen2.. x..

Perkembangan baru wahida :

wahida kan kpoppers.. wahida dah reti ckit2 tulis hangul ( korea )!! belajar di mana?? belajar di internet.. wahida akan salin huruf2 korea pastu dh lame2 ingat.. and,, bile wahida dpt je ayat bru,, wahida akan tmbh kat microsoft wahida.. :))



Ok.. Ini sahaje untuk hari ini.. Perut dah berbunyik.. nak makan nasi lemak ayam godam.. nyam nyam nyam..

Be happy! Hwaiting!


Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Friday, 17 August 2012

Selamat Hari Raya!


Hari ni dah 17 Ogos 2012, puasa yg ke-28.. Esok 18 Ogos 2012, puasa yg ke-29 then raya!!

Yeay~~ Jujur wahida ckp. Dulu, wahida tunggu dan fokus gile2 kat tarikh bulan kite puase.. selalu kire brape hari lagi nak raya tapi sekarang ni.. ntahlah.. rse mcm baru berbelas-belas hari puase.. x ambik tahu langsung ttg tarikh bulan Ogos.. Maybe sbb belajar terlebih kot and exam.. exam.. exam.. ;)

Yeeee.... Btol tu... EXAM! Asyik2 exam..Percubaan pun byk kali.. Mule2 PERAK punye, pastu KEDAH pastu PENANG dan skang PRA UPSR.. Tp, Pra UPSR baru habis hari rabu lepas.. Hari Khamis plak ade majlis penutupan pe ntah.. salam cikgu, bagi kad raya then dpt duit raya!

Lepas habis je perhimpunan tu, trus masuk kelas tpi x blajar langsung!! Lepak n ronda2 mintak duit raya.. Hahaha.. Wahida dpt RM16 jee.. Itu kat sekolah tpi kalau semue ( setakat ni ) ade RM56! Byk, kan?? Kite ni asyik lepak jee padahal UPSR sebenar bukannye dtg lagi..

Waktu blik, ade la kak liyana dtg melawat.. dye tu dulu kakak drjh 6 2010.. ketua pengawas.. balik tu, kak liyana sembang dgn kami ( lisara_darisa ).. Dye ckp :-

1. Belajar
2. Jangan KAPEL
3. Suke same suke xpe sbb tu lumrah manusia tpi jgn KAPEL
4. Dgr ckp cikgu
5. Jangan lukakan hati cikgu
6. Ingat bahawa ALLAH sentiasa di sisi kita
7. Sembahyang penuh

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ok. Tajuk lain post pun lain kan? Ok. Back to the topic. Raya dah nak sampai.. Tpi, wahida rse mcm biase2 je sbb datuk n nenek wahida dah meninggal.. ( belah mak dah, belah abah pun dah. ) So, x meriah la... Wahida x seronok, x sedih.. :)

Tpi, x bez jugak la raye tahun ni sbb keje skolah byk bak gunung kinabalu everest!! Antarenye :

- BMK Modul Satu Buku
- BI Modul Satu Buku Beserta Paper 1 dan Paper 2
- SN Modul Satu Buku Beserta Section A dan Section B
- M3 Modul Satu Buku Beserta Paper 1 dan Paper 2

Hukk.. Byk, kan? Itupun  naseb baik BMP xde.. :)

And... sempena hari raya ni kan, byk cerite best2.. cite yang paling wahida x sabar2 nak tgk ialah cerite Vanilla Coklat Raya.. Yap! Wahida mmg minat gile dgn Vanilla Coklat.. Tpi, wahida dapat tgk setengah je sbb wahida ade tuisyen.. ( bukan yg rayaa.. yg ori punye.. ) 

 Ade x, org terfikir camni :

Daripada engko update blog, lebih baik engko buat keje sekolah engko tu..

Ehem3...

Wahida mmg nak wat keje skolah tapi ntahlah rase mcm x larat.. Wahida selalu ckp dalam hati...

Lepas berbuka laa.. Baru ad tenaga.. 

Ade tenaga, konon! Cehh!! Padahal, lepas berbuka wahida selalu tid0.. hahar.. 

Ok. Wahida nak mintak maaf banyak2 especially kat keluarga and kawan2 semue... Ieyra, Dalili, Aieyn, Annisaa', Nisa, Adibah, Hanum, Anis, Maryam, Mirza, Husna, Umi, Alya, Adnin, Hadhirah, Nabihah, Iffah, Durani, Hafiza, Emyliya, Ilya, Amira, Rabeah, Wani, Maizaton, Izzati, Khadijah, Riena and laen2 lagi..

* x kenal kan? they are my friends... *

Semoga korang semue bahagia di  pada hari raya.. Ampunkan wahida kalau wahida ade buat salah.. :) 

Till then, goodbye!! Assalam..

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Sunday, 29 July 2012

The scary day will coming soon..


The scary day? Not hantu la.. * sekarang ramadhan.. *
the scary day for me is UPSR..


Yap! It will coming soon.. Lagi 40 lebih hari je lagi.. itu blom lagi tolak cuti, tolak tidur, tolak main and anything else..

cikgu2 kat skolah ckp, kalau tolak tu tolak ni ia bakal menjadi 2 MINGGU JE LAGI!!

and korang perasan x? skang ni wahida dah lame x update blog..

ehh.. tertulis wahida plak.. ye la.. selalunye kan 'wahida' gne 'aku'.. mungkin sebab selalu update blog kat the ide girls punye kot.. Oops! Itu blog bru.. Tapi, bukan blog wahida tapi blog wahida n our gengz..
the name is lisara_darisa..
not know? so, just shut up!!

this is the link:
http://lisaradarisa.blogspot.com/

back to the main point. scary day ( UPSR )

ok. untuk pengetahuan korang, percubaan da lepas.. nak tahu wahida dapat brape A?
x nak cite.. so, just keep quiet * kuang ajo ko ye, wahida *

.................................................................................................................................................

skang ni, wahida perlu belajar setiap hari untuk mendapat 5A!!!!!!!!!!!!!
* bak kata pepatah, di mana ade kemahuan, di situ ade highway jalan.. *

my target is :

Tadika Perpaduan
then
Sekolah Kebangsaan Sri Adika Raja
then
Dapat 5A
then
SMK Batu 4 ( sekolah sementara.. maybe.. sampai bile2? )
then
MRSM PDRM, Kulim
or
Sekolah Sains Integrasi, Gopeng
or
Sekolah Sains Kepala Batas
then
8A PMR
then
10A SPM
then
Universiti Sains Malaysia
or
Universiti Malaya
then
Kerja sebagai nurse kat hospital
then
Bukak klinik sendiri
then
Bukak hospital sendiri
then
Beli banglo
then
Kahwin
then
Beli kereta
then
Beranak
then
Dapat anak
then
Dapat menantu
then
Dapat cucu
then
Dapat cicit
then
Sakit
then
Masuk hospital
then 
Nazak
then
Mati
then
noktah ( . )

End.

Yap! Itulah target aku..

Ehh.. dah lari tajuk ni..

Hmmm... sebagaimana yang diberitahu tadi, wahida kene belajar.. 
tadi pun wahida belajar tau! * ingat wahida malas ke? =.=' *

ek eleh..

wahida pun rajin taw cume tadi belajar sambil tgk shin chan yang telah didownload ke dalam pc.. * x fokus *

kalau wahida x dpt 5A.. malu tak terkata la!! nanti saudara-mara semue serbu wahida * sebab wahida c0mel sgt kot * n then tanye.. UPSR berape A? UPSR berape A?! UPSR berape A?!!

it's kinda annoying, you know . 

wahida rase korang pun dah mengantuk a.k.a. bosan dgr wahida cite kan? 
klah. wahida dah nak berhenti menaip. BYE!

- assalamualaikum.. -
- sape x jawab dose.. ayo! sape tak jwb tu? -


ini semua gmbr budak2 yg dapat 5A.. tgklah! nnti tetibe je gmbr wahida pun ade kat situ.. 
* wahida ade magik *


tgk! tumbuh-tumbuhan pun doakan wahida tau!

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Friday, 27 April 2012

1st Giveaway by Syakila Syed Alwi


join GA lagi!


kalau nak join, klik banner di atas!

Tarikh tutup : 16.6.2012

saya tag:

acik | angah | kak lyssa

DONE!

Hrp2 menang!

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

♥Jum Melukis♥

Copyright@Semua Entry Kat Atas Ni Hak Milik NurulWahida