}
Selamat Datang Ke Blog Saya! Dah masuk tu, follow je la, ok? XD

♥Recent Posts♥

Friday, 17 August 2012

Selamat Hari Raya!


Hari ni dah 17 Ogos 2012, puasa yg ke-28.. Esok 18 Ogos 2012, puasa yg ke-29 then raya!!

Yeay~~ Jujur wahida ckp. Dulu, wahida tunggu dan fokus gile2 kat tarikh bulan kite puase.. selalu kire brape hari lagi nak raya tapi sekarang ni.. ntahlah.. rse mcm baru berbelas-belas hari puase.. x ambik tahu langsung ttg tarikh bulan Ogos.. Maybe sbb belajar terlebih kot and exam.. exam.. exam.. ;)

Yeeee.... Btol tu... EXAM! Asyik2 exam..Percubaan pun byk kali.. Mule2 PERAK punye, pastu KEDAH pastu PENANG dan skang PRA UPSR.. Tp, Pra UPSR baru habis hari rabu lepas.. Hari Khamis plak ade majlis penutupan pe ntah.. salam cikgu, bagi kad raya then dpt duit raya!

Lepas habis je perhimpunan tu, trus masuk kelas tpi x blajar langsung!! Lepak n ronda2 mintak duit raya.. Hahaha.. Wahida dpt RM16 jee.. Itu kat sekolah tpi kalau semue ( setakat ni ) ade RM56! Byk, kan?? Kite ni asyik lepak jee padahal UPSR sebenar bukannye dtg lagi..

Waktu blik, ade la kak liyana dtg melawat.. dye tu dulu kakak drjh 6 2010.. ketua pengawas.. balik tu, kak liyana sembang dgn kami ( lisara_darisa ).. Dye ckp :-

1. Belajar
2. Jangan KAPEL
3. Suke same suke xpe sbb tu lumrah manusia tpi jgn KAPEL
4. Dgr ckp cikgu
5. Jangan lukakan hati cikgu
6. Ingat bahawa ALLAH sentiasa di sisi kita
7. Sembahyang penuh

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Ok. Tajuk lain post pun lain kan? Ok. Back to the topic. Raya dah nak sampai.. Tpi, wahida rse mcm biase2 je sbb datuk n nenek wahida dah meninggal.. ( belah mak dah, belah abah pun dah. ) So, x meriah la... Wahida x seronok, x sedih.. :)

Tpi, x bez jugak la raye tahun ni sbb keje skolah byk bak gunung kinabalu everest!! Antarenye :

- BMK Modul Satu Buku
- BI Modul Satu Buku Beserta Paper 1 dan Paper 2
- SN Modul Satu Buku Beserta Section A dan Section B
- M3 Modul Satu Buku Beserta Paper 1 dan Paper 2

Hukk.. Byk, kan? Itupun  naseb baik BMP xde.. :)

And... sempena hari raya ni kan, byk cerite best2.. cite yang paling wahida x sabar2 nak tgk ialah cerite Vanilla Coklat Raya.. Yap! Wahida mmg minat gile dgn Vanilla Coklat.. Tpi, wahida dapat tgk setengah je sbb wahida ade tuisyen.. ( bukan yg rayaa.. yg ori punye.. ) 

 Ade x, org terfikir camni :

Daripada engko update blog, lebih baik engko buat keje sekolah engko tu..

Ehem3...

Wahida mmg nak wat keje skolah tapi ntahlah rase mcm x larat.. Wahida selalu ckp dalam hati...

Lepas berbuka laa.. Baru ad tenaga.. 

Ade tenaga, konon! Cehh!! Padahal, lepas berbuka wahida selalu tid0.. hahar.. 

Ok. Wahida nak mintak maaf banyak2 especially kat keluarga and kawan2 semue... Ieyra, Dalili, Aieyn, Annisaa', Nisa, Adibah, Hanum, Anis, Maryam, Mirza, Husna, Umi, Alya, Adnin, Hadhirah, Nabihah, Iffah, Durani, Hafiza, Emyliya, Ilya, Amira, Rabeah, Wani, Maizaton, Izzati, Khadijah, Riena and laen2 lagi..

* x kenal kan? they are my friends... *

Semoga korang semue bahagia di  pada hari raya.. Ampunkan wahida kalau wahida ade buat salah.. :) 

Till then, goodbye!! Assalam..

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Sunday, 29 July 2012

The scary day will coming soon..


The scary day? Not hantu la.. * sekarang ramadhan.. *
the scary day for me is UPSR..


Yap! It will coming soon.. Lagi 40 lebih hari je lagi.. itu blom lagi tolak cuti, tolak tidur, tolak main and anything else..

cikgu2 kat skolah ckp, kalau tolak tu tolak ni ia bakal menjadi 2 MINGGU JE LAGI!!

and korang perasan x? skang ni wahida dah lame x update blog..

ehh.. tertulis wahida plak.. ye la.. selalunye kan 'wahida' gne 'aku'.. mungkin sebab selalu update blog kat the ide girls punye kot.. Oops! Itu blog bru.. Tapi, bukan blog wahida tapi blog wahida n our gengz..
the name is lisara_darisa..
not know? so, just shut up!!

this is the link:
http://lisaradarisa.blogspot.com/

back to the main point. scary day ( UPSR )

ok. untuk pengetahuan korang, percubaan da lepas.. nak tahu wahida dapat brape A?
x nak cite.. so, just keep quiet * kuang ajo ko ye, wahida *

.................................................................................................................................................

skang ni, wahida perlu belajar setiap hari untuk mendapat 5A!!!!!!!!!!!!!
* bak kata pepatah, di mana ade kemahuan, di situ ade highway jalan.. *

my target is :

Tadika Perpaduan
then
Sekolah Kebangsaan Sri Adika Raja
then
Dapat 5A
then
SMK Batu 4 ( sekolah sementara.. maybe.. sampai bile2? )
then
MRSM PDRM, Kulim
or
Sekolah Sains Integrasi, Gopeng
or
Sekolah Sains Kepala Batas
then
8A PMR
then
10A SPM
then
Universiti Sains Malaysia
or
Universiti Malaya
then
Kerja sebagai nurse kat hospital
then
Bukak klinik sendiri
then
Bukak hospital sendiri
then
Beli banglo
then
Kahwin
then
Beli kereta
then
Beranak
then
Dapat anak
then
Dapat menantu
then
Dapat cucu
then
Dapat cicit
then
Sakit
then
Masuk hospital
then 
Nazak
then
Mati
then
noktah ( . )

End.

Yap! Itulah target aku..

Ehh.. dah lari tajuk ni..

Hmmm... sebagaimana yang diberitahu tadi, wahida kene belajar.. 
tadi pun wahida belajar tau! * ingat wahida malas ke? =.=' *

ek eleh..

wahida pun rajin taw cume tadi belajar sambil tgk shin chan yang telah didownload ke dalam pc.. * x fokus *

kalau wahida x dpt 5A.. malu tak terkata la!! nanti saudara-mara semue serbu wahida * sebab wahida c0mel sgt kot * n then tanye.. UPSR berape A? UPSR berape A?! UPSR berape A?!!

it's kinda annoying, you know . 

wahida rase korang pun dah mengantuk a.k.a. bosan dgr wahida cite kan? 
klah. wahida dah nak berhenti menaip. BYE!

- assalamualaikum.. -
- sape x jawab dose.. ayo! sape tak jwb tu? -


ini semua gmbr budak2 yg dapat 5A.. tgklah! nnti tetibe je gmbr wahida pun ade kat situ.. 
* wahida ade magik *


tgk! tumbuh-tumbuhan pun doakan wahida tau!

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Friday, 27 April 2012

1st Giveaway by Syakila Syed Alwi


join GA lagi!


kalau nak join, klik banner di atas!

Tarikh tutup : 16.6.2012

saya tag:

acik | angah | kak lyssa

DONE!

Hrp2 menang!

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Birthday Giveaway 2012


Hari ni saye join contest lagi!

Anjuran Imie Fatiema


Kalau nak join, tekan gambar di atas!

Ucapan untuk Kak Imie

Assalamualaikum..

Untuk Kak Imie, selamat hari lahir.. semoga sentiasa bahagia, 
panjang umur, dimurahkan rezeki.. semoga keluarga akak bahagia selalu..
semoga disayangi ALLAH.. semoga berjaya di dunia akhirat dan
dilindungi drpd bala dan mala petaka.. semoga Allah 
mengampunkan Kak Imie.. Akhir kata, selamat hari lahir.. 
SEMOGA BAHAGIA SELALU!!

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
kad drpd wahida:



sye bgi 2 kad.. dan ini untuk dimakan..
nyam nyam..


kalau bewarna lagi sedap!

until then, bye !

semoga sye berjaya!


Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Sunday, 8 April 2012

1st Giveaway by Ceritera Alline


Nak join contest GA !


Kalau nak join, klik banner di atas.

saya tag:
acik | angah

DONE!

hrp2 mng..

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Omo! Saya menang?


Gembiranya hatiku ini!!!

Tadi, saje je la nak tengok blog aku.. lame dah x bukak komputer.. bayangkan..

pagi - gi sekolah
3:30 ptg - 6:00 ptg - tuisyen, latihan choral
siap nak gi tuisyen malam..

adoyaii...

so , aku check la chatbox..

pelik ! ade orang hantar "TAHNIAH!" 
????
lagi satu ade tulis "tahniah sbb mng giveaway"
pastu die bgi link..

omo! saya menang?
so, aku cpat2 bukak link tu..

aku mng cute top dress!!!
kyaa~~

tpi...
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
mesti aku x dpt pakai sbb..
aku budak 12 tahun.. 
baju tu confem besar!!

alahai,, melepas la..
bagi kat kkk aku je la

lagi satu, dia umumkan 21.3.2012 tpi aku bukak hri ni iaitu 8.4.2012
eh, berapa hari tu?

dapat lagi ke hadiah tu?
hrp2 dapat ..

till then, bye!

p/s : bukan blog ni yang menang, blog lagi satu..
http://wahida-jusri.blogspot.com/

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Tuesday, 13 March 2012

Aku Mahu Popular ! Siapa Lebih Popular ?


TAJUK : AKU MAHU POPULAR ! SIAPA LEBIH POPULAR ?

No , no , no .
Itu bukan saya .
Bukan saya yg nak popular .

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
The truth is ..

Aku pergi pesta buku .
Mmg rambang mata bile kat sane .
Rasa mcm nak beli semue novel !

Semuenye best2 belaka .

Tapi , mak aku bagi beli 2 je .

Mula - mula aku nak beli buku 'SIAPA LEBIH POPULAR ?' dan 'TEMPAT PERTAMA ?'

Tapi ...

Hati aku cakap x yah la beli buku 'TEMPAT PERTAMA ?' tuu .

So , I decided to buy 'SIAPA LEBIH POPULAR ?' dan 'AKU MAHU POPULAR'
Hahahaha..
Sesuai due2 .

Tapi , mmg x rugi beli novel ni .
Best !

Oklah , bye .
Nak mkn aiskrim .
Hehehehe ..

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Saturday, 10 March 2012

Jawapan Soalan Bangang


Hye.. ini ialah post aku yg ke-77 .
congrats to me .

eh , tadi kan semasa aku tgh sibuk berbw ,
aku kan jumpe kan blog kan yang ade kan jawapan soalan2 bangang .

Nak tahu blog die ?

Jap .


Klik banner di atas .
Sambil tu , follow la die sekali , ok ?

Ok . 
Ni jawapan die .

Soalan Bangang Yang Buat Orang Lagi Bengang !! Ggrrrrrr !!


1)Bila orang nampak anda baring tutup mata....
   Soalan: Hyee! tidur ke?
   Jawapan: Tak la,aku training mcm mana nak mati nanti...

2)Imagine anda bawa tv anda yang rosak gi jumpa technician untuk repair,dia mesti tanya gak:
    Soalan: Nak repair tv ke?
    Jawapan: Tak la,aku bosan! so sje aku bwk tv ni jln2.

3)Time anda bangun tidur, dan terus si bendul tu mesti tanya anda:
    Soalan: Hyep! da bangun?
    Jawapan: Ish,aku tengah tido sambil berjalan-jalan...

4)Kawan anda call phone umah anda dan...
   Soalan: Hello?.. Ada mana ?
   Jawapan: Kat sini haa ,kat bus stop!!!

5)Diorg nampak anda keluar dari bilik mandi dan dalam keadaan basah-basah..
   Soalan: Eh baru mandi ke?
   Jawapan: Eh!!! Taklah aku jatuh dalam lubang jamban tadi!!!!  

6)Anda di dalam toilet , pintu berkunci , ada gak orang ketuk pintu dan tanya anda..
   Soalan: Ada orang tak?
   Jawapan: ( *Suara Kiut* ) Mana ada orang!! Taik yang bercakap ni!!

Saya konfem korang pasti pernah ditanya soalan2 sebegini , kan ?Jangan risau . gunekan saja jawapan di atas .Chow !

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Thursday, 8 March 2012

Kucing Ingin Kejutkan Kawannya Tapi Kawannya Telah Meninggal !


Weee ... 
Tadi  , aku ade tgk video sedih kat blog org len ..
Kucing tu nak kejutkan kawan die tpi kawan die dah meninggal dunia .
Tapi , kucing tu ttp kejutkan kawan die .
Die tunggu je kawan die hidup blik .
Die tunggu jee .. T_T


Jadikan renungan bersama .

p/s : kucing pun ade kasih sayang , manusia ?

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Saturday, 18 February 2012

Bila La Nak Hilang??


Sebenenarnye, waktu aku tidur pagi tadi aku rasa gatal gila kat bahu kiri aku..
tapi, aku biarkan jelah..
tapi, disebabkan mmg gatal gila,
tgn aku terus garu2 bahu aku,
tapi.. aku rasa mcm ade biji2.

Lantak laa... aku pun smbung tidur blik!

pastu, waktu nak mandi, aku nampak biji2 merah kat bahu kiri aku.
Aku terus tunjuk kt mak aku,
ayah aku kata mungkin ulat bulu,
skang ni tgh gtl gile nieyh..
T_T

Agak2 nye, bile la nak hilang?
dah la byk..
waaaa~~

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Friday, 17 February 2012

Tutorial : Jum Melukis


Hari ni aku nak buat satu tutorial ni..

Nak tahu tak mcm mne nak buat ni:





Jum saya ajar...

Dashboard --> Design --> Page Elements --> Add Gadget --> HTML/JavaScript

Copy kod kat bawah ni dan isikan di ruang kotak tu.. 

<object data="http://img0.liveinternet.ru/images/attach/c/0//3768/3768733_paint_www.swf" height="340" type="application/x-shockwave-flash" width="480"> </object>

Pastu letak la kat mne korang nak letak.. contoh, saya letak kat bawah Blog Post.

Kalau dah jadi, komen tau!



Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Thursday, 16 February 2012

Semalam Ialah Hari Yang Best



Tajuk : 'Semalam ialah hari yang paling best!' apa yang best ? nak tahu.. sebenarnyee.. jeng jeng jeng!!




Happy birthday to you, 
Happy birthday to you,
Happy birthday to WAHIDA,
Happy birthday to you..

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-

Masih tak faham? Ni lagi satu:


Dah tahu?

Haa, sebenarnye, semalam hari jadi aku.
Best gile..
Aku sambut kat sekolah waktu tuisyen petang.. 

Mak aku bagi aku hadiah tabung..
*Aku yg pilih*




Lepas tu, nnti kami nak pegi men boling.

SYOK>>:p<<

Aku berasa sgt gembira dan sedih.
sedih?
kenape ni?
orang ramai wish hb kat fb, kt sekolah.. apa yang sdih ni?

Aku sedih sebab...

Mak and ayah aku je bagi hadiah kat aku. 

Kakak aku kat U, abg aku kt Poli..

Kwn-kwn?
Xde langsung bgi..

WAAAAAA..

Oh, wahida. Sabar!! Jgn nangis ! *malu* :(

Ok, just tu je la yang nak share..

Happy birthday to me!

Eh, jap2..
Skang ni aku dah umur 12 tahun, hari jadi aku dh lepas, so...
aku boleh buat kad pengenalan!! YAHOO!!
*ketinggalan zaman*

Bye! >_<

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

Saturday, 11 February 2012

They're HOT!!


Hari ni nak cite nieyh, aku ade tgk music bank pastu ade satu kumpulan lelaki ni telah mencuri hatiku. YEONGJAE oppa. You're handsome! Tak tahu youngjae tu sape? >>>>>>die ni ahli kumpulan B.A.P<<<<<<

B.A.P??

B - Best A - Absolute P - Perfect

Waahh, nak dengar lagu depa?
Tengok ni!


LOL! I love Youngjae.

Nak tahu Youngjae yang mana? Yang ni:


Handsome tak? Handsome tak?

BTW, korang nak lirik lagu WARRIOR tak?

Nah, aku bagi:

Warrior Is Back
We Gonna Rock This
B.A.P

What’s Your B?
matseo ssaulkke i georie yeonghondeureul wihae whoa

What’s Your A?
saeroun hyeongmyeongui sijakjeom
magaboltemyeon magabwa nal

What’s Your P?
akhan DNA, baireoseu
urin jeonsadeureul da irheosseo
Once Again, What’s The Name Of The Game? B.A.P
da ireoseo

kkeuteomneun jeonjaengeun nugul wihaeinna
(Bang Bang)
bigeophage da geudae dwieseo meoril gyeonunda
geudaedeurui wiseoneun yongseobadeul su inna
(Bomb Bomb) eoduun gamyeon sogeul da deonjyeo
Get It On

Warrior
taeyangarae neoreul matgyeobwa
nae gaseume bureul jipyeobwa
digidigideom digidigideom
Warrior
chongalboda jomdeo ppareuge
nigaseume pago deureoga
digidigideom digidigideom
mogeul joyeoganda

Get down Get down
GetGetGetGet Get down
Get down Get down
(Bow Wow Wow Wow Wow)
Get down Get down
GetGetGetGet Get down
Get down Get down
(Bow Wow Wow Wow Wow)

Yeah
ginagin ssaume mogi mareun
geu daedeureul wihae nallineun Punch
seoroga dareugo pyeoneul gareugo
geu mari got mujihan saramdeul marigo
simjange ullineun nae mari nimalgwa dareuni
hwaganani deureo 4madi jansori
(Rest In Peace) jinsildeureul wihan i gido
garyeojin siseutem geomeun geurimjaga wiro
deopyeodo gulhaji annneun sinseonghan baetji
What’s The Name Of The Game? B.A.P

jeolmangui neupeseo sara bonjeok inna
(Bang Bang)
angmongdeuri nal goerophyeo gil irheun nachimban
angma gateun ipsullo neon swipge malhal tenga
(Bomb Bomb) hana dulssik jugeoga jiok gateun mare sumi meojeoga

Warrior
taeyangarae neoreul matgyeobwa
nae gaseume bureul jipyeobwa
digidigideom digidigideom
Warrior
chongalboda jomdeo ppareuge
ni gaseume pago deureoga
digidigideom digidigideom
mogeul joyeoganda
Get down Get down
GetGetGetGet Get down
Get down Get down
(Bow Wow Wow Wow Wow)

haneurarae geudaen garyeojiji annneunda
sumeobwado jinsil ape mureup kkurnneunda
neoneoneoneoneoneo neoneo neon~

Warrior
taeyangarae neoreul matgyeobwa
nae gaseume bureul jipyeobwa
digidigideom digidigideom
Warrior
chongalboda jomdeo ppareuge
ni gaseume pago deureoga
digidigideom digidigideom
mogeul joyeoganda

Get down Get down
GetGetGetGet Get down
Get down Get down
(Bow Wow Wow Wow Wow)

Nak tahu profile mereka? tekan >>SINI<<

Aku bukannye nak cite ttg B.A.P jee.. aku nak bagitau jugak lagu bari Block B - Nanrina.. Best sgt! Go B-Bomb! B-Bomb oppa! SARANGHAE!


Lirik:



You Know what time it is
It’s block b time
Yeah
Brand new sound represents
ah ah ah block B a yeah

What’s up, Delly boi
B,Block is comming~
rrrrrrrrrrrrah!!

yong yong juk get ji
ta ra wa baby~
mo dun ge
ta wan byok ha ni ka
(gu gu ga ga
gu gu ga ga)
na man bwa lady
do ra bo ri get ji
o dil ga na
ham song so ri ga
sa ram dul i be so

Im talk
talk talk talk talkin baby
ju wi en hang sang
ta su he lady
ga byok
ke bo da gan
tu gop ge de i ji
nan jun bi dwe i ji
so don’t be lazy

mwo ta ro gap gap
ha ge jwak
twi han jang
u ro do
di te i ri sa ra
wan jon i da la
scary
When you look at me?
make you crazy

I don’t know
I don’t know
I don’t know
but Im hot hot (So hot)
you know what
you know what
you know what
what I mean mean

yo ja nun
gam tan sa nam bal
al go ship ji ne
phone number

nam jong ne du ri
shig i wa
wig i ga
me shi bal jom nan
shil shi gan
in gi gom
se go ya
bro!!!!!!

yong yong juk get ji
ta ra wa baby~
mo dun ge
ta wan byok ha ni ka
(gu gu ga ga
gu gu ga ga)
na man bwa lady
do ra bo ri get ji
o dil ga na
ham song so ri ga
sa ram dul i be so

na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
We rock rock rock
rockin now

na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
We rock rock rock
rockin now

om ma chin
gu a du re po pon
no mo jo do
na o nun
po po po pom
mo du ju rul jo
ta ra wa like
so dok cha
nan ma ni
ne got to not ge
in so jang
haha..
Im so good
im so special

(question)
o di ga me ryo
gi nya go Uhm….
mo ri o ke
mu rup pal
mu rup pal

I don’t know
I don’t know
I don’t know
but Im hot hot (So hot)
you know what
you know what
you know what
what I mean mean

nan jol te
go jit ma run an he
i jen du ryop da go
mal he
girl u wanna it and
love it
oh na na na na na

yong yong juk get ji
ta ra wa baby~
mo dun ge
ta wan byok ha ni ka
(gu gu ga ga
gu gu ga ga)
na man bwa lady
do ra bo ri get ji
o dil ga na
ham song so ri ga
sa ram dul i be so

yong yong juk get ji
ta ra wa baby~
mo dun ge
ta wan byok ha ni ka
(gu gu ga ga
gu gu ga ga)
na man bwa lady
do ra bo ri get ji
o dil ga na
ham song so ri ga
sa ram dul i be so

na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
We rock rock rock
rockin now

na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
na li na li
nan li na
We rock rock rock
rockin now

I like it.. You?

COMMENT!

Suka Entry Saya? Follow Jelah!

♥Jum Melukis♥

Copyright@Semua Entry Kat Atas Ni Hak Milik NurulWahida