Cara Membuat Tiramisu:
Bahan-bahan ( 6-8 orang )
· 2 bungkus biskut tiramisu/sponge fingers/boudoir
· 250g cream cheese
· 250g whipping cream
· 150g gula (boleh kurang atau tambah ikut suka manis)
· satu cawan bancuhan air nescafe (tanpa gula)
· serbok kok/cokolat utk hiasan
Cara-cara
1.
-satukan cream cheese+whipping cream+gula dan pukul hingga kembang
2.
-Celupkan biskut ke dalam bancuhan nescafe dan susun dalam bekas sederhana besar
3.
-Setelah itu letakkan satu lapisan bancuhan yang telah dipukul tadi ke atas biskut dengan rata. Ulang proses ini sehingga menjadi tiga lapisan. (gambar di atas cuma 2 lapisan je tau tu...)
4.
-Bila semua bancuhan telah habis dan bahagian atas disapu rata, bolehlah ditutup dan disimpan dalam peti ais. Hias kan dengan taburan koko/cokolat di atasnya ikut suka.
0 000 bagi wahida coklat:
Post a Comment
-Hai, bloggers!
-Sila tinggalkan komen anda..
-Jangan lupa follow!