Cara Membuat Kek Coklat:
Bahan-bahan ( saiz 20 cm )
· 2 biji telur
· 1 cawan minyak masak
· 1 cawan gula pasir
· 1 cawan gula perang
· Bahan A
· 1 sudu kecil vanila
· 1 1/2 cawan susu segar perisa coklat
· 1/2 cawan air campur dgn 2 sudu kecil nescafe
· Bahan B
· 2 sudu kecil sodium bicarbonate
· 1 sudu kecil baking powder
· 1/2 cawan serbuk koko
· 2 cawan tepung gandum
· ==============================
· ** Topping **
· 1/2 cawan koko van hauten
· 1/2 cawan susu pekat
· 1 sudu besar minyak masak
Cara-cara
1. - Pukul telur hingga kembang
2. -Masukkan gula dan pukul lagi
3. -Kemudian masukkan minyak masak
4. -Ayak semua bahan B dan masukkan sedikit demi sedikit ke dalam telur tadi berselang seli dengan bahan A. Gaul sehingga sebati.
5. -Bakar pada suhu 170 degree selama 1 jam atau sehingga masak
6. -Untuk toppingnya.. masukkan semua bahan-bahan ke dalam periuk, dengan api kecik panaskan sampai nampak dah ok...taruk je atas kek yg dah sejuk
0 000 bagi wahida coklat:
Post a Comment
-Hai, bloggers!
-Sila tinggalkan komen anda..
-Jangan lupa follow!